De cliënt spreekt: De traplift die niet doorging

Twee jaar geleden vroegen Cor van de Sande (nu 69 jaar) en zijn vrouw Tonny (66 jaar) een traplift aan bij de gemeente. Tonny zit twee jaar later in een rolstoel op de psychogeriatrische afdeling van een verzorgingstehuis. Hun mooi gelegen huis, waar Tonny zo lang mogelijk wilde blijven, heeft zonder succes in de verkoop gestaan, en bleef zonder traplift. Wat is er gebeurd? ‘We zijn schandalig behandeld.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tonny van de Sande heeft de erfelijke ziekte Cadasil. Migraineaanvallen kunnen bij haar leiden tot uitval in de hersenen. Zij heeft de afgelopen jaren al meer dan tien tia’s gehad (tijdelijke beroertes), waardoor haar hersenen toch enige schade hebben opgelopen. Omdat het lopen voor mevrouw steeds moeilijker wordt, vraagt het echtpaar in 2014 een traplift aan bij de gemeente. Ze hebben op eigen kosten al een aantal aanpassingen in hun huis gedaan. Een traplift is een flinke investering van zo’n 9000 euro.

‘De gemeenten waren net bezig het samenwerkingsverband op te zetten’, vertelt Cor. ‘Peel 6.1, waarin zes gemeenten gaan

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.