Betere waarborgen voor beschikbaarheid en kwaliteit jobcoaching

Er zijn voldoende aanwijzingen dat de voorziening jobcoaching werkt voor mensen met een beperking. Tegelijkertijd zijn er veel zorgen over de beschikbaarheid en kwaliteit van deze voorziening. Het VN-verdrag voor mensen met een beperking wijst de weg naar betere waarborgen bij goede jobcoaching.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Jobcoaching is een verwaterd begrip geworden, waardoor het onduidelijk is wat er werkelijk mee wordt bedoeld. In dit artikel richt ik me expliciet op jobcoaching als persoonlijke ondersteuning, als arbeidsplaatsvoorziening. Een voorziening waarmee noodzakelijke ondersteuning wordt geboden aan een werknemer met een beperking en zijn werkgever. Waarmee (duurzaam) functioneren in werk mogelijk wordt gemaakt. In de WIA, Wajong en Participatiewet (artikelen 35.2.D, 22.2.D en 10.1) is deze voorziening, als persoonlijke ondersteuning, apart benoemd. Dat is niet voor niets. De wetgever heeft zo de beschikbaarheid van deze voorziening willen waarborgen. Immers: als iemand werk heeft, maar dat werk alleen kan verrichten

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.