Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerlingen Welzijn omgepraat naar andere studie

Het Albeda College in Rotterdam heeft deze zomer 600 leerlingen zo ver gekregen dat ze een andere studie gaan doen dan waar ze zich eerder voor hadden ingeschreven. Het doel is om hun kans op de arbeidsmarkt te vergroten. De leerlingen kozen veelal voor de sector welzijn.
Leerlingen Welzijn omgepraat naar andere studie

Veel van de leerlingen die zijn omgepraat, kozen voor de sector welzijn, terwijl daar weinig werk in is te vinden wanneer ze hun opleiding afronden. ‘Een deel daarvan heeft nu gekozen voor techniek en een deel ook weer voor welzijn, maar dan een beroep met perspectief op een baan, bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg’, aldus de woordvoerder van onderwijswethouder Hugo de Jonge.

Verkeerde keuze
De zogeheten ombuiggesprekken waren onderdeel van een zomeroffensief in Rotterdam om jongeren over te halen zich alsnog in te schrijven voor een opleiding. In Nederland kiezen veel leerlingen een opleiding waar later vrijwel geen werk mee is te vinden. Bovendien is een verkeerde studiekeuze vaak een belangrijke oorzaak van voortijdig schoolverlaten.

Ouders

Minister Marja van Bijsterveldt is positief over het initiatief van de regionale opleidingscentra (roc’s) in Rotterdam, want ook het Zadkine doet mee. Hoeveel leerlingen daar al zijn omgepraat, is niet bekend. De minister vindt het belangrijk dat de roc’s niet alleen met de leerlingen, maar juist ook met de ouders kijken naar welke opleiding het best bij een jongere past.

Bron: ANP/ANP-Photo/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.