Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leden ABVAKBO FNV akkoord met cao gehandicaptenzorg

Een ruime meerderheid (90 procent) van de leden van ABVAKABO FNV heeft ingestemd met het behaalde cao-resultaat voor de gehandicaptenzorg. Vandaag heeft de vakbond de uitslag van de ledenraadpleging doorgegeven aan de werkgeversbranchevereniging in de gehandicaptenzorg in Nederland (VGN). De werkgevers zijn ook akkoord. Hiermee kan de uitvoering van het akkoord starten.
Leden ABVAKBO FNV akkoord met cao gehandicaptenzorg

Het cao-akkoord loopt van 1 januari 2009 tot 1 maart 2011. De werknemers ontvangen in december 2009 een eenmalige uitkering van 1,25 procent van het jaarsalaris. Daarnaast krijgen zij in december een structurele loonsverhoging van 1,5 procent en per 1 juli 2010 van 1 procent. De eindejaarsuitkering gaat ook omhoog; dit jaar met 0,5 procent en volgend jaar met 0,65 procent. Daarmee komt hij in totaal op 5,75 procent. Een belangrijke afspraak uit het akkoord is het jaarlijks vullen van een persoonlijk levensfasebudget. In 2010 ontvangt de werknemer 20 uur. Dat wordt in stappen van 5 uur opgebouwd tot 35 uur in 2013 en elk jaar daarna. Deze uren kan de werknemer naar eigen keuze opnemen.

Betrokkenheid
Bijna 3000 leden hebben gebruik gemaakt om zich uit te spreken over het akkoord. Dat is een opvallend groot aantal en toont de betrokkenheid van leden bij hun cao.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP Foto:ANP/Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.