Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding Abvakabo en Osira gaat niet door

Het kort geding dat Abvakabo FNV tegen de Amsterdamse zorgorganisatie Osira Amstelring had aangespannen en dat dinsdag zou dienen, is van de baan. Dat hebben Abvakabo en Osira dinsdag gemeld. De vakbond wilde naar de rechter gaan omdat het erop leek dat de zorgorganisatie zich niet hield aan gemaakte afspraken over de duur van de werkdag.
Kort geding Abvakabo en Osira gaat niet door

Volgens de bond heeft de zorgorganisatie alsnog ingestemd met het recht op de 8-urige werkdag. Volgens Rob van Dam, voorzitter van de raad van bestuur van Osira Amstelring, ligt het iets genuanceerder. ‘We hebben afgesproken dat we ons best doen om 8-uursdiensten te garanderen voor gekwalificeerde zorgmedewerkers’, legt hij uit.

Piekuren
Hij maakt daarbij de kanttekening dat rekening gehouden moet worden met de voorkeuren van cliënten en met financiële kaders. Volgens Van Dam willen cliënten vooral op piekuren extra ondersteuning: rond het opstaan en het slapengaan.

Bron: ANP/ANP-photo/Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.