Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kindermishandeling: wijkteams leren in community van elkaar

De aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld is ook voor ervaren professionals dermate complex dat kennisdeling hard nodig is. Een nieuwe community voor wijkteams van Augeo Foundation voorziet in die behoefte.
Het kind hoort bij signalen van mishandeling een serieuze gesprekspartner te zijn, zegt gedragswetenschapper Marin Schievels. 'Slachtoffers zeggen vaak later dat hen niets is gevraagd.' foto: Kiwis / Getty Images / iStock
Premium

De Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld is in het leven geroepen om gezamenlijk aan veiligheid in gezinnen te kunnen werken. Deelnemers kunnen webinars en online scholingsmodules volgen, relevante artikelen uitwisselen, elkaars vragen beantwoorden en casussen indienen.

Normenkader opzij

In de eerste webinar deelde gedragswetenschapper Marin Schievels, dertig jaar ervaring, haar kennis. Schievels is werkzaam bij WIJ Groningen, de overkoepelende organisatie van wijkteams. Ze sprak onder andere over grip

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.