Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennisinstituten NISB en MOVISIE tekenen voor samenwerking

De directeuren van het Nederlands Instituut voor Sporten en Bewegen (NISB) en het kenniscentrum MOVISIE hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor minimaal vier jaar. Zij gaan samenwerken op de gebieden leefbaarheid in de wijk, sport in de Wmo en het versterken van lokale netwerken.
Kennisinstituten NISB en MOVISIE tekenen voor samenwerking

Met de samenwerkingsovereenkomst spreken beide kennisinstituten af om duurzaam kennis uit te wisselen en gezamenlijk op te trekken in projecten. MOVISIE richt zich vooral op het bevorderen van de participatie en de zelfredzaamheid van burgers en wil sport als middel daarvoor meer inzetten. NISB wil door inzet van sport en bewegen, de gezondheid en participatie van burgers en de leefbaarheid in wijken vergroten.

Raakvlak
‘Onze focus en werkwijze komen sterk overeen. Met onze gezamenlijke kennis kunnen we ervoor zorgen dat op het raakvlak van welzijn en sport steeds duidelijker wordt wat werkt. En onder welke condities’, zegt Marijke Steenbergen, directeur van MOVISIE.

Wmo
Clémence Ross, directeur NISB:‘Met de aanstaande overheveling van taken van de AWBZ naar de Wmo hebben gemeenten behoefte aan kennis wat werkt en wat niet, als ze hun Wmo-middelen zo kosteneffectief mogelijk willen inzetten. Daarin kunnen wij gezamenlijk goed voorzien.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: MOVISIE/Foto: Koos Groenewold

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.