Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inclusief ondernemen: ‘Van koudwatervrees naar gunfactor’

‘Werkgevers zijn lang niet allemaal op de hoogte van de voorzieningen die het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking vergemakkelijken. Ze hebben koudwatervrees.’ Die conclusie trekt Esther Crombag na afloop van de Inspiratiedagen die Werkbedrijf Fryslân op 10 en 11 december organiseerde. Crombag is universitair docent en sinds haar elfde blind. Ze weet werkgevers te raken met haar persoonlijke verhaal.
Foto: AdobeStock

Werkgevers noemen de complexe regelgeving nogal eens als belemmerende factor voor inclusief ondernemen. Maar Esther Crombag denkt dat de bureaucratie eerder een vooroordeel is dat werkgevers aangrijpen om er niet mee aan de slag te hoeven. ‘Natuurlijk is het belangrijk dat ze op de hoogte zijn van stimulerende voorzieningen en hoe die werken. Die kennis kan zeker beter.’ Maar dat is niet het hele verhaal, vindt ze. ‘Niet alles is te rationaliseren. Het is ook

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.