Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hier vind je al het scholingsaanbod bij elkaar

Je wil graag je kennis bijspijkeren, maar in het enorme scholingsaanbod is het lastig kiezen welke cursus of training geschikt is. Een nieuwe site met het totale wmo-scholingsaanbod moet de oplossing bieden.
bijscholingwmo

Het ministerie van VWS heeft Movisie gevraagd het scholingsaanbod voor professionals en organisaties zichtbaar te maken op de website: www.bijscholingwmo.nl. Hier vind je een overzicht van trainingen, cursussen, opleidingen en bijscholingen op het gebied van de Wmo van verschillende landelijke aanbieders.
De site is voor professionals, personeelsmanagers, managers en directeuren van organisaties die uitvoering geven aan alle prestatievelden van de Wmo. De scholingsaanbieders zijn heel verschillend: van Timpaan tot Wilde Kastanjes en van Movisie tot Jong & Zo.

Wat maakt de site zo handig?

Alle opleidingen zijn op dezelfde manier beschreven. Zo kun je de verschillende scholingsmogelijkheden makkelijk met elkaar vergelijken.

Je kan makkelijk zoeken op onderwerpen, thema, sector en beroepsgroep. Denk bij thema’s aan bijvoorbeeld: beroepsgeheim en privacy, ondernemend werken, persoonlijke ontwikkeling en wijk-/gebiedsgericht werken.

Bij gecertificeerde opleidingen staat dit in de beschrijving. Deelnemers kunnen ook hun een beoordeling plaatsen zodat anderen gebruik kunnen maken van hun ervaringen.

Deze beoordelingen (reviews) worden serieus aangepakt: er wordt gecheckt of diegene daadwerkelijk de bijscholing heeft gevolgd. En na 2 jaar vervalt de review.

Hoe weet je nou precies welke cursus of training bij je past? Movisie geeft tips om gericht op zoek te gaan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.