Het piept en het kraakt bij Veilig Thuis Utrecht

Tientallen klachten van naasten van cliënten, boze raadsleden, een medewerker voor de tuchtrechter, vermoedens van zwijgcontracten en een datalek. Het is een zwaar jaar voor Samen Veilig Midden Nederland, de stichting die in 26 Utrechtse gemeenten de taken van Veilig Thuis uitvoert. Meest actueel is het verzoek van de gemeente De Ronde Venen om een provinciebreed onderzoek te starten naar de werkwijze van Samen Veilig Midden Nederland. Andere gemeenten, zoals Utrecht, beraden zich nog.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het piept en het kraakt bij Veilig Thuis Utrecht
Foto: iStock

Samen Veilig Midden Nederland (SVMN) bestaat uit Veilig Thuis Utrecht en uit SAVE. Veilig Thuis Utrecht is het advies- en meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling voor 26 Utrechtse gemeenten. SAVE is in de provincie Utrecht verantwoordelijk voor jeugdbescherming en jeugdreclassering. Lokale teams schakelen SAVE in bij vermoedens van onveiligheid of mishandeling. Ook Veilig Thuis Utrecht verwijst door naar SAVE, maar alleen als er sprake is van ‘complexe veiligheidsproblematiek’, zoals vermoedens van kindermishandeling en een drugsverslaving, zegt een woordvoerder.

Klachten

Vooral over SAVE zijn de afgelopen maanden klachten binnengekomen bij raadsleden. De Utrechtse gemeenteraad verzamelde tientallen mails van bezorgde ouders.

2
1963

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.