Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handboek Rehabilitatie voor zorg en welzijn

De zorg voor mensen met een ernstige, langdurige beperking is in beweging, zo stellen de auteurs van dit handboek. Deze mensen doen niet meer alleen een beroep op de traditionele vormen van rehabilitatie, maar hebben steeds meer ondersteuning nodig op andere vlakken. Ze hebben bijvoorbeeld behoefte aan arbeidstoeleiding, onderwijsbegeleiding, en hulp bij de financiën. Kinderen met een beperking gaan steeds vaker naar ‘gewone’ scholen en de vergrijzende bevolking wil zoveel mogelijk zelfstandig blijven.
Handboek Rehabilitatie voor zorg en welzijn

In hbo- en universitaire opleidingen wordt echter weinig of geen aandacht besteed aan rehabilitatie op deze vlakken, vinden de auteurs. Een van de bestaansredenen voor het Handboek Rehabilitatie.
De auteurs gaan in op verschillende levensgebieden zoals begeleid wonen, arbeidsrehabilitatie, begeleid leren en de ondersteuning van het gezin. Ze behandelen daarnaast de techniek bij mensen met een verslaving, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en dak- en thuislozen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met drie opdrachten om de verworven kennis in de praktijk te brengen.
De hulpverlener leert niet alleen een bepaalde attitude of techniek, maar de auteurs wijzen ook op de ingesleten gewoonten. De professional moet uitgaan van de kracht en de mogelijkheden van de cliënt.

Auteur: Lies Korevaar en Jos Dröes
Uitgever: Coutinho
ISBN: 978-90-6283-455-6
Prijs:  € 29,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.