Onderzoek: Hoe bereik je de moeilijk bereikbare oudere?

Voor thuiswonende ouderen worden diverse activiteiten georganiseerd om zo gezond en zelfstandig mogelijk te blijven. Sommigen maken hier nauwelijks gebruik van. Wat is hieraan te doen en wat vraagt dit van professionals?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0107-x/MediaObjects/41185_2018_107_Fig1_HTML.jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu deed onderzoek en publiceerde een factsheet vol aanbevelingen. Een aantal ligt voor de hand, weet RIVM-onderzoeker dr. Sandra van Oostrom, maar in de praktijk worden ze vaak toch niet uitgevoerd.

Om welke ouderen gaat het?

‘In het onderzoek hebben we gekeken naar drie groepen: ouderen met een lage sociaal-economische status, ouderen met een klein sociaal netwerk, en oudere migranten. In totaliteit gaat het om veel mensen en is er veel gezondheidswinst te halen. Juist deze ouderen kampen vaker met chronische ziekten, fysieke en mentale beperkingen. Het RIVM heeft de afgelopen jaren voor verschillende onderzoeken

0
149

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.