Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking tussen domeinen? Dit zijn de obstakels en (mogelijke) oplossingen

Domein overstijgend samenwerken staat al jaren hoog op het verlanglijstje in de zorg en welzijnssector. Maar in de praktijk komt men vooralsnog niet veel verder dan (weliswaar veelbelovende) pilots en proeftuinen. Wat is er nodig om domein overstijgende samenwerking wél op grote schaal mogelijk te maken? De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) deed onderzoek naar de belangrijkste obstakels en kansen.
Domein overstijgende samenwerking
Foto: PeopleImages / Getty Images / iStock
Premium

Een groeiende groep Nederlanders heeft te maken met meerdere psychische en/of lichamelijke aandoeningen. Zij zijn daarom afhankelijk van hulp en ondersteuning uit verschillende wettelijke domeinen, zoals de Zorgverzekeringswet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze doelgroep is het beste geholpen als hulpverleners uit die verschillende domeinen hun activiteiten op elkaar afstemmen en gezamenlijk de meest passende zorg bepalen en organiseren. Dat wordt ook wel domein overstijgende samenwerking genoemd. Als dat goed uitpakt, leidt het tot

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.