Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeenten wijzen deel bestuursakkoord af

Gemeenten hebben woensdag niet ingestemd met het complete bestuursakkoord zoals dat met het kabinet is gesloten. Steun is er voor de afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en natuurbeheer. Maar de gemeenten accepteren de opgelegde bezuinigingen op de sociale werkplaatsen niet.
Gemeenten wijzen deel bestuursakkoord af

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bracht daarom woensdag tijdens een congres in Ulft een voorstel in stemming om het bestuursakkoord te steunen met uitzondering van het onderdeel over werk. Het bestuur wil over dit onderdeel opnieuw onderhandelen met het kabinet. 86,6 procent van de 418 gemeenten schaarde zich achter het voorstel van het bestuur, 13,4 procent was ertegen.

Soepel
Het kabinet heeft eerder gewaarschuwd dat er geen bestuursakkoord meer is als de gemeenten op onderdelen niet akkoord gaan. Premier Mark Rutte heeft steeds gezegd dat de plannen uit het bestuursakkoord sowieso uitgevoerd zullen worden. Wel wilde hij graag voor de medewerking van gemeenten voor een soepele invoering.

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) spreekt later op de dag het VNG-congres in Ulft toe.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

1 REACTIE

  1. als donner nou eens eerlijk is ,,, wat hij wil kan gewoon weg niet gehaalt worden … alleen als bedrijven verplicht worden tot in dienst te nemen van mensen met een beperking …
    bedrijven willen het gewoon niet … is laatst uit een raport gebleken …
    het werkt in noorwegen en zweden perfeckt … wil men geen mensen met een beperking in dienst nemen ( 2 a 3 % op de zoveel valide werknemers .. ) kost dit gewoon een boete … dit is duidelijk verankerd in de wet …
    neem nou hier de wet poortwachter ,,, die is gewoon misbruikt door de kabinetten om veel mensen met een lichte beperking alsnog door te sluisen naar de wsw … en nou willen ze de bijl erin zetten …

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.