Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorg gaat actievoeren voor cao

Aanstaande maandag om 9:00 uur voert ABVAKABO FNV samen met bonden NU’91, FBZ en een delegatie van medewerkers in de gehandicaptenzorg actie bij het Hilton hotel in Soestduinen. Die ochtend vergaderen de werkgevers in de gehandicaptenzorg daar over de nieuwe cao.
Gehandicaptenzorg gaat actievoeren voor cao

Tijdens de onderhandelingen in februari heeft VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) de vakbonden ABVAKABO FNV, NU’91 en FBZ, die samen veruit het grootste gedeelte van de medewerkers in de Gehandicaptenzorg vertegenwoordigen, buitenspel gezet in de cao-onderhandelingen. Vakbond CNV Publieke Zaak is wel tot een onderhandelaarsakkoord met VGN gekomen. Dit akkoord creëert echter ruimte voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg.

De medewerkers en de drie andere bonden nemen daar geen genoegen mee en roepen de werkgevers maandag op opnieuw om de tafel te gaan om te komen tot betere afspraken.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ABVAKABO/Foto: ANP/ROBIN UTRECHT

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.