Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

FNV lanceert reclamecampagne ‘Laat ze niet vallen’

Als de Wet werken naar vermogen (Wwnv) wordt aangenomen, vervallen honderdduizend mensen in armoede, voorspelt FNV. Daarom zendt de vakbondsorganisatie op primetime een landelijke reclamecampagne uit om de bezuinigingen die met deze wet gepaard gaan tegen te gaan. De commercial is tot en met 21 maart te zien op de publieke zenders 1, 2 en 3.
FNV lanceert reclamecampagne 'Laat ze niet vallen'

Het kabinet wil één regeling invoeren voor mensen met een arbeidshandicap en bijstandgerechtigden: de Wet werken naar vermogen. Volgens de FNV zijn de gevolgen van deze wet groot: in de Sociale Werkvoorziening verdwijnen 70.000 banen, de Wajong wordt uitgekleed en de uitkeringen worden verlaagd.

Reclamecampagne
De reclamecampagne die de politiek wakker moet schudden laat beelden zien van mensen met een arbeidsbeperking, afgewisseld met een hard lachende premier Rutte. Onder het motto ‘laat kwetsbaar Nederland niet vallen’ roept de FNV de Tweede Kamer op om de Wet werken naar vermogen niet aan te nemen.

Petitie
De actie loopt tot woensdag 21 maart. Op donderdag 22 maart zal op het Malieveld in Den Haag een landelijke protestdag plaatsvinden. Via de actiesite kan een petitie worden getekend en is meer informatie te vinden over de plannen van het kabinet.

Bron: Abvakabo FNV/ANP-Photo

3 REACTIES

 1. Wie deze reclame verzonnen heeft laat alleen zijn emoties gelden en denkt niet goed na.
  FNV wil voor 10 personen iets doen en stelt dat het er 100 zijn om te scoren
  Laten we de jeugd die niet goed zijn in hoofd werk weer zoals vroeger een vak leren op de ouderwetse en goede ambacht school,hoeven minder jongeren gedumpt te worden in de Wajong
  We schrijven naar mijn mening te snel mensen af naar de hulp verlening

 2. Lees alle reacties
 3. Met stijgende verbijstering en ontzetting zie ik de reclame van FNV regelmatig voorbijkomen. Ik vind deze reclame ronduit stuitend en totaal ongepast in onze wereld. Het is niet alleen dhr. Rutte, die hierdoor gediscrimineerd en beledigd wordt; hij vertegenwoordigt ons gehele land! Ik kan me ook niet voorstellen dat de groep mensen waar het hier om gaat zich willen verlagen tot dit soort ongeplaatste grappen. Het idee dat er gelachen zou worden om leed..het is stuitend.
  Meldpunt Discriminatie

 4. Wat een misselijk makende reclamecampagne, laat eerder zien hoe het FNV mensen op een verkeerde manier voorlicht! Ik hoop dat de gemiddelde Nederlander daar ook van van walgt. Zelf ben ik in de dienstverlenend sector actief , maar de campagne geeft zo een vertekend beeld. Erg goedkoop .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.