Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Evelien Tonkens: ‘De samenleving weet weinig van wat sociaal werkers doen’

De rellen in verschillende steden zijn een perfecte kans om je oor te luister te leggen bij sociaal werkers. Of het nu gaat om de vraag waar de agressie vandaan komt of over de discussie dat veel jongeren niet voldoende leren om gevoelens van agressie te beheersen. Hoogleraar Evelien Tonkens houdt deze actuele discussie aan tegen de morele verantwoordelijkheid van sociaal werkers.

Professionals in de wijk en in het welzijnswerk begeleiden mensen met hun individuele problemen. Die problemen komen vaak voort uit maatschappelijke processen. Zoals schulden, werkloosheid, maar ook toegang tot vaccinatie en 2G. In hoeverre is het nuttig dat sociaal werkers deze maatschappelijke processen signaleren, daarop reageren en hun kennis bekend maken? Deze vragen gaan over de politisering van het sociaal werk: in hoeverre moeten sociaal werkers een maatschappelijk probleem aanhangig maken in het publieke debat?

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.