Ervaringsdeskundigen moeten niet in eigen kringetje rond blijven draaien’

Een onderzoeks- en adviescentrum voor en door ervaringsdeskundigen. Dat is het onlangs opgerichte User Research Center (URC). Om onderzoek door ervaringsdeskundigen te stimuleren en de inzet van hun kennis te bevorderen. ‘Ervaringsdeskundigen stellen andere onderzoeksvragen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Ervaringsdeskundigen stellen andere onderzoeksvragen.’
Illustratie: iStock

Niet alleen stellen ervaringsdeskundigen andere vragen, ze kunnen het bestaande hulpverleningssysteem ook verbeteren door een nieuw perspectief toe te voegen. Maar ze moeten hun positie in de hulpverlening verbeteren. URC, het net opgerichte onderzoeksnetwerk van ervaringsdeskundigen in de ggz draagt daar zeker toe bij. Aldus Wilma Boevink, onderzoeker van het Trimbosinstituut en van de Universiteit Maastricht en zelf ervaringsdeskundig in de ggz. Zij is een van de grondleggers voor het onderzoeksnetwerk.

Vanuit de cliënt

‘Het doel is om ervaringsdeskundigen met onderzoekambities te ondersteunen’, zegt Boevink. ‘Het gaat er niet alleen om het onderzoek te begeleiden, het netwerk speelt ook

0
390

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.