Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Van Bennekom vertrekt bij NPCF

Per 1 april verlaat directeur Iris van Bennekom de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Vanaf die datum gaat zij aan de slag als directeur Langdurige Zorg en plaatsvervangend directeur-generaal bij het ministerie van VWS.
Directeur Van Bennekom vertrekt bij NPCF

Het is nog onduidelijk wie Van Bennekom bij het NPCF opvolgt. Daarover zal het bestuur van de patiëntenorganisatie, in overleg met adjunct-directeur Atie Schipaanboord, zich de komende tijd beraden. (Foto: Iris van Bennekom)

Patiëntenbeweging op agenda
Bij de bekendmaking van haar vertrek roemde voorzitter Frans Maréchal de betekenis van Van Bennekom voor de NPCF. ‘Dankzij haar inspanningen staat er een krachtige en professionele organisatie. In de wereld van zorg kan men niet om de NPCF heen. Van Bennekom heeft de afgelopen acht jaar de patiëntenbeweging op de agenda gezet.’

Opvolger
De voorzitter liet weten het ‘prettig te vinden’ dat er iemand op het ministerie komt te werken die het belang van een sterke patiëntenbeweging door en door kent. Maréchal verwacht volgende week mededelingen te kunnen doen over een mogelijke opvolger van Van Bennekom.

Bron: NPCF

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.