Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demonstratie thuiszorg in Hengelo

Vakcentrale FNV heeft voor dinsdag een grote demonstratie aangekondigd in het Gelderse gemeente Bronckhorst. De bond roept mensen op in groten getale naar het gemeentehuis van Hengelo te komen om medewerksters van thuiszorgorganisatie TSN te ondersteunen.

Actievoerende medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon (Noord-Holland). De bezetters eisten dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van TSN overnemen.

TSN-medewerkers bezetten gemeentehuisTSN-medewerkers begrijpen niet waarom hun gemeente niet ingaat op het aanbod van Stichting Familiehulp (Buurtzorg) om het werk van TSN over te nemen..Ze bezetten daarom twee gemeentehuizen >>

Ontruimd

Op last van de gemeente heeft de politie zondagavond het gemeentehuis vam Bronckhorst ontruimd, omdat  ‘de actievoerders zich helaas niet aan de afspraken hielden en er grenzen zijn overschreden’. Twee mensen werden aangehouden voor lokaalvredebreuk. Ze zaten maandagochtend nog vast en worden verhoord, liet de politie weten. Wanneer ze weer op vrije voeten komen, is nog niet bekend.

Steun

De FNV sprak maandag van een laffe ontruiming. ,,Er kan maar een echte reden zijn: thuiszorgers kregen uit het hele land steeds meer steun. De gemeente kiest blijkbaar liever voor de cel dan voor goede zorg en werk’’, aldus Dobbe.Dinsdag nemen burgemeester en wethouders van Bronckhorst een besluit over het aanbod van Buurtzorg.

Het protest vindt plaats op dinsdag 23 februari om 15.00 uur op het gemeentehuis in Hengelo.

Jos de Blok van Buurtzorg Nederland stelt zich kandidaat om de huishoudelijke hulp van het failliete TSN over te nemen. Hij denkt dat zonder verlies te kunnen draaien. ‘Huishoudelijke hulp is veel meer dan alleen schoonmaken.’ Lees meer 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.