Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

TSN-medewerkers bezetten gemeentehuizen

TSN-medewerkers begrijpen niet dat hun gemeente niet in zee gaat met Buurtzorg Nederland om licht huishoudelijke verzorging voor cliënten te behouden. Uit onbegrip hebben ze vrijdag in twee gemeenten het gemeentehuis bezet.
TSN bezetten gemeentehuis.jpg
TSN-medewerkers begrijpen niet waarom hun gemeente niet ingaat op het aanbod van Stichting Familiehulp (Buurtzorg) om het werk van TSN over te nemen. - Foto: Fotolia

Opnieuw hebben TSN-medewerkers een gemeentehuis bezet om af te dwingen dat hun gemeente licht huishoudelijk werk voor cliënten behoudt. Na Bronckhorst gebeurde dit in de gemeente Hollands Kroon. TSN-medewerkers begrijpen niet waarom hun gemeente niet ingaat op het aanbod van Stichting Familiehulp (Buurtzorg) om het werk van TSN over te nemen.

Huishoudelijke verzorging

Voor het bedrijfsonderdeel Hulp in de Huishouding van TSN Thuiszorg is in november 2015 uitstel van betaling aangevraagd. 12.000 Banen dreigen verloren te gaan. Buurtzorg Nederland wil de 12.000 medewerkers en 40.000 klanten van de huishoudelijke hulptak van TSN onderbrengen in een aparte stichting: de Familiehulp. Maar enkele gemeenten gaan liever in zee met een schoonmaakbedrijf en schaffen de licht huishoudelijke verzorging af omdat het te duur zou zijn.

Behoud van zorg

Zorgmedewerker Wendy: ‘Het is toch te zot voor woorden. De zorg is nog gewoon nodig, het werk voor ons blijft. Maar de gemeente wil er niet voor kiezen om dat te behouden. Onze collega’s in de Achterhoek bezetten vandaag het gemeentehuis in Bronckhorst. Wij zitten met hetzelfde probleem. Waarom spreekt de wethouder zich niet uit voor behoud van goede zorg? Het voorstel ligt er, het geld is er, dus waarom gebeurt dit niet? Daarom blijven we hier totdat de oplossing wordt geaccepteerd.’

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.