Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief cao-akkoord Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

De leden van de MOgroep hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Ook de leden van de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben positief gereageerd op het cao-akkoord. Dat laat de MO-groep weten.
Definitief cao-akkoord Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening
Foto: Stockxchng

Tijdens de Algemene Ledenvergadering eerder deze week werd er met ruime meerderheid ingestemd met de afspraken. Onderdeel van de gemaakte afspraken is een loonstijging van 1% per 1 december 2012, een loonstijging van 1,5% per 1 februari 2013 en een eenmalige uitkering van 300 euro in juli 2013. Er komt een lichte loonsverhoging, omdat de lonen als sinds 2011 op nul stonden.

Bekijk hier de salaristabellen >>

Aanpassingen

Verder omvat de nieuwe cao aanpassingen in de overgangsregeling wachtgeld, investeringen in mobiliteitsbeleid en de afspraak om de cao W&MD per 1 januari 2014 fundamenteel te wijzigen. gesprekken hierover starten in 2013. Volgens de MOgroep zorgen de nieuwe afspraken ervoor dat de cao aansluit bij ontwikkelingen als de mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers, het verhogen van de pensioenleeftijd en de verkorting van de WW-duur en de verantwoordelijkheidsverdeling tussen werkgever en werknemer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.