Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Datagedreven werken: gamechanger in de wijkverpleging?

Nederland vergrijst en ouderen wonen steeds langer thuis. Het gevolg: de druk op de wijkverpleging wordt groter en groter. Verbetering van de kwaliteit van zorgverlening en het bevorderen van zelfredzaamheid zijn daarom belangrijker dan ooit. Datagedreven werken kan daaraan bijdragen. Reden genoeg voor het consortium Data Nurse om er de aankomende jaren onderzoek naar te doen.
Data Nurse wijkverpleging data
Foto: Chainarong Prasertthai / Getty Images / iStock

Data Nurse (een onderzoeksproject van AmsterdamUMC, Vilans, Hogeschool Utrecht en Stichting Omaha System Support) werd in het leven geroepen om datagedreven wijkverpleging een boost te geven. Want, zegt Marleen Versteeg (projectleider Omaha System), daar valt nog een wereld te winnen: ‘Ruim tachtig procent van de wijkverpleging in Nederland werkt met het Omaha systeem, waarin zij de zorg voor cliënten vastleggen. Dat levert een grote hoeveelheid data op, die je kunt gebruiken om de kwaliteit van

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.