Home Activiteitensector

Activiteitensector

Het vakblad AS richt zich op professionals die werkzaam zijn in activiteitenbegeleiding en dagbesteding binnen de ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg. AS biedt veel aandacht voor de praktijk in de vorm van achtergrondartikelen, reportages en in de rubrieken als ‘Tien vragen aan ..’, ‘Goed idee’ en in columns. Daarnaast vind je artikelen over de uitoefening van het vak, bijscholing en het omgaan met cliënten en hun verzorgers. AS biedt inspiratie voor activiteiten, met voorbeeldkaarten van Pasklaar en ideeën uit de praktijk. AS verschijnt tien keer per jaar.

Neem een abonnement op AS

Het vakblad AS richt zich op professionals die werkzaam zijn in activiteitenbegeleiding en dagbesteding binnen de ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg.

Neem een abonnement

Deze maand in AS november 2017

  • Dagbesteding voor vluchtelingen en migranten: ‘Veel van onze cliënten zijn getraumatiseerd.’
  • Pasklaar: op zoek naar leuke en passende activiteiten voor je cliënten? Pasklaar biedt online keuze uit meer dan 700 creatieve of educatieve kaarten>>
  • Persoonlijke effectiviteit: Niet uitstellen, maar doen! Zijn je inspanningen ook echt effectief? Wat er allemaal komt kijken bij persoonlijke effectiviteit.

Uitgelicht

Achtergrond

Meer zelfredzaamheid voor mensen met beperking

Het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Dat is het doel van de academie voor Zelfstandigheid. In steeds meer gemeenten kunnen mensen met een verstandelijke beperking of psychische problematiek modules volgen bij de speciale academie.

Hoe voer je als sociaal werker goede onderhandelingen?

Als sociaal werker moet je soms onderhandelen. Bijvoorbeeld als je wilt opkomen voor de belangen van je vakgebied of als je samenwerkt met externe partijen. Welke vaardigheden spelen bij onderhandelingen een rol?

Een folder in de brievenbus werkt bij migranten niet’

Professionals in zorg en welzijn krijgen steeds meer migrante cliënten. ‘De basishouding voor de professional is open staan en nieuwsgierig zijn naar ieders achtergrond en levensverhaal’, aldus Chandra Verstappen van Pharos.
Nieuws

Er is geen recept voor begeleiding lvb met verslaving’

Niels komt regelmatig aangeschoten op de dagbesteding.De begeleider kan proberen de cliënt te motiveren te stoppen met het middelengebruik. Maar dat hoeft niet altijd het doel te zijn. ‘Een lvb wordt geaccepteerd, maar een verslaving niet?’

Contact

AS is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media

Postadres:               
Redactie AS
Postbus 246
3990 GA Houten

Bezoekadres:
Walmolen 1
3994 DL Houten

E-mail: marjolein.wolf@bsl.nl