Home Activiteitensector

Activiteitensector

Het vakblad AS richt zich op professionals die werkzaam zijn in activiteitenbegeleiding en dagbesteding binnen de ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg. AS biedt veel aandacht voor de praktijk in de vorm van achtergrondartikelen, reportages en in de rubrieken als ‘Tien vragen aan ..’, ‘Goed idee’ en in columns. Daarnaast vind je artikelen over de uitoefening van het vak, bijscholing en het omgaan met cliënten en hun verzorgers. AS biedt inspiratie voor activiteiten, met voorbeeldkaarten van Pasklaar en ideeën uit de praktijk. AS verschijnt tien keer per jaar.

Neem een abonnement op AS

Het vakblad AS richt zich op professionals die werkzaam zijn in activiteitenbegeleiding en dagbesteding binnen de ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg.

Neem een abonnement

Uitgelicht

Eenzaamheid bij oudere migranten is taboe

Veel oudere migranten kampen met eenzaamheid. Zorgprofessionals kunnen veel betekenen om die eenzaamheid te doorbreken. Maar je komt er moeilijk achter, want eenzaamheid is taboe. Psycholoog Bas Steunenberg over het belang van de vertrouwensband met de zorgprofessional.

‘Een folder in de brievenbus werkt bij migranten niet’

Professionals in zorg en welzijn krijgen steeds meer migrante cliënten. ‘De basishouding voor de professional is open staan en nieuwsgierig zijn naar ieders achtergrond en levensverhaal’, aldus Chandra Verstappen van Pharos.

Goede visie ontwikkelen ‘door de ogen van de cliënt’

Elke zorginstelling heeft een visie. Maar is die visie actueel en sluit zij aan bij de manier waarop je als professional jouw cliënt goede zorg en ondersteuning geeft? De visie van een organisatie zie je terug in het handelen en in de cultuur van medewerkers.

Persoonlijke bagage heeft invloed op je werk

Werkers in het sociale domein en in de zorg komen moeilijke situaties met cliënten tegen. Supervisie kan een uitkomst bieden.

Contact

AS is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media

Postadres:               
Redactie AS
Postbus 246
3990 GA Houten

Bezoekadres:
Walmolen 1
3994 DL Houten

E-mail: marjolein.wolf@bsl.nl