Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Compromis over aanvang overleg cao VVT

De vakbonden en werkgevers gaan 21 maart om de tafel voor het cao-overleg verzorging, verpleging en thuiszorg (VVT). Eerder overleg in februari strandde door onenigheid over het aantal afgevaardigden dat iedere partij mocht meenemen.
Compromis over aanvang overleg cao VVT

De AbvaKabo nam in februari twee zorgmedewerkers mee naar het overleg. De werkgevers en de andere vakbonden vonden dat de Abvakabo FNV zo de het overlegprotocol negeerde. De bonden (Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, Nu’91) en de werkgeversorganisaties ActiZ en beroepsorganisatie FCB hebben nu een compromis gesloten. Iedere bond mag met drie personen deelnemen aan het overleg op 21 maart.

Brief
De cao-eisen van de bonden werd eerst nog gezamenlijk ingediend. Na de eerste poging in februari besloten CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ een brief met eisen naar de werkgevers te sturen. Zonder de Abvakabo. ‘Om het overleg niet volledig vast te laten lopen, hebben we een eigen 3-bonden brief geformuleerd. Daardoor was het eventueel mogelijk om zonder Abvakabo FNV met Actiz het overleg voort te zetten’, laat de CNV weten op de website.

Bron: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.