Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Coalitie wil kennis over corona bij gehandicapten vergroten

De kenniscoalitie Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking stuurde op 19 november een brief naar het ministerie van VWS, de Tweede Kamer, het OMT en het RIVM. In de brief roept de coalitie op om de kennis en expertise over corona in de gehandicaptenzorg beter te benutten. De coalitie vindt dat de gevolgen van corona voor mensen met een verstandelijke beperking te weinig in beeld zijn bij politici en beleidsmakers.
foto AdobeStock
Premium

Uit literatuur blijkt dat mensen met een verstandelijke beperking vaak al op jongere leeftijd kwetsbaar zijn, omdat ze meer aandoeningen hebben en op jongere leeftijd verouderen. Hart- en vaatziekten en obesitas komen vaker voor bij deze doelgroep en dat zijn risicofactoren voor corona. Ook hebben mensen met een verstandelijke beperking gemiddeld een groter risico op longinfecties en een ernstiger verloop van ziekten. Het was voldoende reden om mensen met een verstandelijke beperking bij de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.