Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CIZ-medewerker in gezondheidscentrum helpt snel

Dit jaar heefthet Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een overeenkomst met 24 gezondheidscentra gesloten voor een snellere indicatiestelling. CIZ-medewerkers gaan aan de slag in het gezondheidscentrum en kunnen dan direct na een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut een indicatiebesluit afgeven aan de cliënt, die sneller wordt geholpen.
CIZ-medewerker in gezondheidscentrum helpt snel

Door Alexandra Sweers – Vorige week zijn drie indicatiestellers in Haarlem gedetacheerd. Nog dit jaar komen er twee overeenkomsten bij en dan werken in totaal 24 gezondheidscentra met CIZ-indicatiestellers in onder andere Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Assen, Enschede en Utrecht.

Invullen aanvraag
Al vorig jaar is een pilot gestart in Didam, Almere, Wassenaar en Maarssenbroek, waarbij een indicatiesteller van het Centrum Indicatiestelling Zorg in het plaatselijke gezondheidscentrum werkte. De indicatiesteller kan helpen bij het invullen van een aanvraag voor zorg en geeft extra informatie.

Op prijs gesteld
‘De pilots waren zo succesvol dat de tijdelijke werkplekken in de centra inmiddels zijn omgezet in een permanente werkplek’, laat een woordvoerder van het CIZ weten. ‘Het rechtstreekse contact met het CIZ wordt door zorgprofessionals op prijs gesteld. Een snelle indicatie leidt tot snellere inzet van zorg voor de patiënt en ontlast daarmee ook de professionals, zoals huisartsen en fysiotherapeuten.’

Vraagbaak
De indicatiesteller wordt vaak ook ingeschakeld als vraagbaak en wegwijzer voor de AWBZ-keten, de Wmo-keten en de jeugdzorg, zo is gebleken uit de pilots.  Zorgprofessionals vinden het ook handig om persoonlijk een casus te bespreken met de indicatiesteller van het CIZ.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Foto: ANP/Olaf Kraak

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.