Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-akkoord voor de gehandicaptenzorg

CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties in de gehandicaptenzorg VGN en MEE hebben een cao-akkoord bereikt. De individuele keuzes voor de werknemers staan voorop en er is een loonsverhoging van drie procent per 1 januari dit jaar.
Cao-akkoord voor de gehandicaptenzorg

CNV laat weten dat de onderhandelingen over de modernisering van de cao Gehandicaptenzorg verder gaan. ‘In die modernisering staat voorop dat werknemers door middel van een persoonlijk budget zelf kunnen bepalen hoe een deel van hun arbeidsvoorwaarden kan worden ingericht. Het gaat dan bijvoorbeeld om het persoonlijk ontwikkelingsbudget, werktijden, langduriger verlof of vakantiedagen’, aldus de vakbond. Over de huidige 55-plus regeling is afgesproken dat iedereen die voor 1960 geboren is te maken krijgt met een overgangsregeling.

Buitenspel
De vakbonden Abvakabo FNV, NU’91 en FBZ voelen zich ‘buitenspel gezet’ in de onderhandelingen. Zij kregen van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) geen uitstel voor hun reactie op het definitieve cao-voorstel. ‘We zijn verbijsterd over de gang van zaken. Het akkoord tussen VGN en CNV Publieke Zaak creëert ruimte voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg’, aldus de drie vakbonden.

Snel resultaat
‘Vanwege de economische crisis was het belangrijk snel tot een resultaat te komen. Daarom is er gekozen voor een korte cao-ronde’, licht CNV toe. ‘Wij hopen dat de vakbonden zich alsnog aansluiten bij het resultaat. Want een breder gedragen cao-resultaat heeft meer kans van slagen. Het resultaat dat er nu ligt, houdt geen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden in en is bovendien toekomstgericht’, aldus onderhandelaar Leon Vincken van CNV Publieke Zaak. Abvakabo FNV, NU’91 en FBZ buigen zich de komende dagen over volgende stappen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.