Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bonden en werkgevers beginnen aan nieuwe cao GGZ

Er worden voorzichtige stappen gemaakt richting een nieuwe cao GGZ. Dat laat de Abvakabo FNV weten. Deze week hebben de vakbonden en de werkgevers hun cao-voorstellen uitgewisseld. ‘Maar er zijn nog harde noten te kraken’, verwacht Elise Marlijn, bestuurder bij de bond.
Bonden en werkgevers beginnen aan nieuwe cao GGZ

De werkgevers en bonden gaan op 11 maart rond de tafel om hun voorstellen toe te lichten. Volgens Marlijn lijken de voorstellen van ggz Nederland op het eerste gezicht vooral gericht op het vergroten van de autonomie van de werknemer. De bonden zetten in op de punten: beloningen en toeslagen, reiskostenvergoeding, opleiding en ontwikkeling, fatsoenlijke contracten en het verbeteren van de situatie voor leerlingen en stagiaires.

Loonsverbetering
De harde noten zijn volgens de bestuurder de twee procent loonsverbetering, verhoging van de eindejaarsuitkering en afschaffing van de eigen bijdrage in de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Ook wil de vakbond concrete afspraken maken die ervoor zorgen dat het werk duurzaam en met plezier wordt uitgevoerd.

Uitdaging
Volgens GGZ Nederland staat de sector door de marktwerking, het toenemende aantal nieuwe aanbieders, en de stijgende kosten voor een grote uitdaging. De werkgevers zetten onder meer in op flexibelere wektijden, het levensfasebudget, opleidingen voor iedere loopbaanfase en slaapdienstvergoeding.

Lees hier de cao-inzet van de werkgevers >>

Lees hier de cao-inzet van de vakbonden >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: Abvakabo FNV/GGZ Nederland/Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.