Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooruitblik

Hoewel het voor de hand ligt om aan het einde van het jaar te reflecteren op het verleden, zijn er genoeg uitdagingen voor het komende jaar. Het regeringsakkoord geeft daar verschillende aanknopingspunten voor, maar meer dan dat is het ook niet.
Vooruitblik

Lees hier meer blogs van Monique Kempff >>

Zelf moet ik elk jaar een kaderbrief, jaarplan en activiteitenplannen schrijven die zo SMART mogelijk zijn en onze beleidsmakers komen weg met abstracte kreten die het veld vervolgens mag of moet concretiseren.

Zijn de 12.000 professionals voor de ouderenzorg al gevonden? Hebben de brancheverenigingen hun plannen al klaar voor het ‘Vinden, Binden, Boeien en Behouden’ van medewerkers? Ik vrees van niet. Zelfs de suggesties die NU’91 diverse keren gedaan heeft worden niet of nauwelijks overgenomen. Sterker nog, een goed in elkaar zittend symposium over het arbeidsmarktprobleem werd afgezegd wegens gebrek aan deelnemers. Hoe groot is dan het urgentiebesef, vraag ik me af?

NU’91 zal zich net als in 2010 sterk maken voor de veiligheid van medewerkers in de zorg, goede CAO’s, arbeidsmarktvraagstukken en beroepsinhoudelijke thema’s. Mijn jaarplan is klaar en getoetst door onze Leden(raad). De professionals moeten het immers voor het zeggen hebben in de zorg NU en in de toekomst.

Een gezond en gelukkig 2011 toegewenst!

Monique Kempff (1961) is sinds juli 2007 voorzitter van NU’91. Kempff deed een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in Psychiatrische Ziekenhuis Schakenbosch te Leidschendam. Daarna volgden veel inhoudelijke en managementopleidingen. Van het primaire proces tot aan de directietafel, zowel in de GGZ, ziekenhuizen en VVT. Kempff heeft ook internationaal ervaring opgedaan in de gezondheidszorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.