Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stimuleer klein ondernemerschap

Jij kent ze vast wel, de mensen die in een uitkeringssituaties zitten en maar wat graag aan het werk willen. Alleen een vaste baan binnen een organisatie is niet wat ze zoeken en wellicht niet wat bij hen past. Ze zetten graag hun talenten en ervaringen in om hun eigen boterham te verdienen: klein ondernemerschap.
'Als professional heb je enthousiasme en lef nodig om aan de slag te gaan met mensen die willen ondernemen naar vermogen'
'Als professional heb je enthousiasme en lef nodig om aan de slag te gaan met mensen die willen ondernemen naar vermogen'

Geen mensen die naar de bank gaan om financiering te vragen voor het meest innovatieve businessplan. Nee, gewoon mensen die vanuit hun eigen kracht aan de slag willen om geld te verdienen. Mensen die misschien jarenlang in een uitkeringssituatie of op straat hebben geleefd maar nu graag onderdeel willen zijn van de samenleving en hun steentje willen bijdragen. Het zijn mensen met een goed idee die naar vermogen willen werken.

Maar om te werken naar vermogen zijn er nog wel een aantal obstakels te overwinnen. Want kun je met een uitkering aan de slag gaan als freelancer en wisselende inkomster per maand hebben, of levert dit problemen op bij de instanties? En durven jobcoach, trajectbegeleider en woonbegeleider deze weg met hun ondernemers in spe aan te gaan, of zien zij juist beren op de weg en vele onmogelijkheden?

Hiermee kun je klein ondernemerschap stimuleren:
– Een training om ondernemers vaardigheden te ontwikkelen
– Financiële ruimte vanuit de uitkerende instantie om de ene maand meer en de andere maand minder te verdienen.
– Een ondernemende omgeving om te experimenteren
– Een coach/trainer als achterwacht voor de ondernemer
– Plek waar de ondernemers in spe elkaar kunnen stimuleren

Maar bovenal heb jij als professional enthousiasme en lef nodig om aan de slag te gaan met mensen die willen ondernemen naar vermogen. Een mooi voorbeeld van klein ondernemerschap is de cursus Streetwise in Business. In deze training zetten de deelnemers met veelal een kwetsbare achtergrond de eerste stappen naar omzet en business. Want zonder omzet geen zaak!
Een mooi voorbeeld is ondernemer (man, 39 jaar) die pentekenaar is. Hij ontdekte dat een marktconform product; het tekenen van maatwerkportretten op basis van foto’s met een levertijd van drie weken voor klanten veel aantrekkelijker waren dan een kunstzinnige tekening waar zes maanden aan is gewerkt en niemand kan betalen.

De toekomst van werken naar vermogen oftewel klein ondernemerschap staat nog in de kinderschoenen maar is een prachtaanvulling op het werken naar vermogen en meedoen naar vermogen. Ik geloof in een toekomst met ondernemen naar vermogen.

Heb jij ook een mooi verhaal van klein ondernemerschap? Ik hoor het graag!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.