Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In Rotterdam spreken we Nederlands!?

Woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Als kandidaat gemeenteraadslid in de gemeente Hengelo maak ik alles van dichtbij mee. Met de decentralisaties is het meer dan ooit belangrijk om te gaan stemmen. Kijk hierbij kritisch naar uw kandidaat. Wat kan deze betekenen voor uw sector?
In Rotterdam spreken we Nederlands!?


De vorige keer blogde Marc over Zorg en welzijn in 2050 >>


De PVV sluit bevolkingsgroepen uit. Met name (islamitische) allochtonen krijgen het stelselmatig flink te verduren van dhr. Wilders en consorten. Werkend in de gezondheidszorg is het voor mij dan ook ondenkbaar dat iemand die voor de PVV stemt (of het gedachtengoed van Wilders omarmt) een functie kan vervullen in de sociale sector. Hoe kun je bijvoorbeeld als welzijnswerker je werk doen, wanneer je eigenlijk vindt dat een groot deel van je clientèle niet in Nederland thuis hoort? Hoe kun je als arts een moslim fatsoenlijk behandelen, terwijl je eigenlijk vindt dat de islam een verderfelijk geloof is?

De PVV doet bij de gemeenteraadsverkiezingen alleen mee in Den Haag en Almere. Maar we hebben in Rotterdam gezien dat de VVD flink wat kiezers hoopt weg te snoepen bij de PVV. In Rotterdam hangen VVD-affiches met de tekst ‘In Rotterdam spreken we Nederlands’. De Rotterdamse lijsttrekker van de VVD vindt de verkiezingsposter geslaagd, want deze wilde met een prikkelende stelling een discussie op gang te brengen. Kolder eerste klas natuurlijk. De verkiezingsposters zijn wanstaltig en zouden op initiatief van premier Rutte acuut verwijderd moeten worden. Onze premier heeft echter aangegeven vierkant achter de poster te staan. Onbegrijpelijk. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt, want er is inmiddels aardig wat ophef ontstaan over de provocerende tekst.

U bent als lezer van deze blog waarschijnlijk werkzaam in de zorg– of welzijnssector. U heeft waarschijnlijk heel bewust gekozen om binnen het sociale domein te gaan werken. Op welke partij gaat u straks stemmen? En op welke persoon van de kieslijst? Stemt u op de eerste persoon van die landelijke partij waar u al 20 jaar op stemt? Of vindt u het allemaal één pot nat en gaat u helemaal niet stemmen? Er is inmiddels al veel onzin geschreven over de aankomende verkiezingen. Niet in het minste vanwege de drie transities , die veel onrust hebben gegeven en nog zullen geven.

Verdiep u dus in de kandidaten op de kieslijst! Bekijk hun profielen, tweets en berichten op social media. Licht met een scherpe en open blik uw kandidaat door. Degene die u kiest zal de komende vier jaar grote invloed kunnen uitoefenen op de sector waar u met hart en ziel voor hebt gekozen. U wilt geen baantjesjager of bekende van de lokale voetbalclub. U wilt iemand die weet waar het over gaat en aantoonbaar hart heeft voor de zorg en welzijn in uw gemeente. Iemand die begrijpt hoe uw sector in elkaar steekt en wat dit van werknemers én cliënten vraagt. Ik hoop dat u hier aan denkt voordat u 19 maart gaat stemmen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.