Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In de polder

Ik woon in de polder, ik loop hard door de polder, ik werk in de polder. Er valt niet aan te ontkomen hoewel de discussie over het polderlandschap wordt gevoerd. Het is een vreemde tijd. Economische crisis, een demissionair kabinet en de pensioendiscussie om maar wat thema’s uit het huidige tijdsbeeld te noemen.
In de polder

Lees hier meer blogs van Monique Kempff >>

Ik ben geen socioloog, maar inmiddels oud genoeg om met relatieve verbazing te aanschouwen wat er zich in de wereld af speelt. Relatief, omdat er gelukkig ook nog geleefd en gewerkt wordt in de wereld van nu. Verwondering om de herhaling van situaties naar het huidige tijdbeeld.

Neem nu de cao-onderhandelingen in de sector Verpleging Verzorging Thuiszorg. Waar NU’91 zowel in haar onderhandelingsstijl en inhoud vernieuwend is en met de nieuwe en toekomstige tijd mee gaat, zie ik met verbazing een collega-vakbond op de traditionele wijze – zonder inhoud – actie voeren. Terwijl de cao-onderhandelaren op dit moment wachten op een bieding van de werkgever kun je maar beter je rekensommetje nog een keer maken in plaats van met spandoeken de straat op gaan.

Tegenwoordig kom ik helaas te veel naar mijn zin in het ziekenhuis. Hoewel ik er met plezier heb gewerkt, is het toch anders om als patiënt of mantelzorger met de gezondheidszorg te maken te hebben. Als ik aan de verpleegkundigen en verzorgende vraag wat zij nu belangrijk vinden in hun werk, krijg ik vooral te horen dat zij lekker willen werken, kwaliteit willen leveren voor patiënten, zich niet met administratieve rompslomp willen bezig houden en genoeg goede collega’s willen. Dat ‘cao gedoe’ laten ze liever aan ons over. En NU’91 doet dat graag voor hen.

Monique Kempff (1961) is sinds juli 2007 voorzitter van NU’91. Kempff deed een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in Psychiatrische Ziekenhuis Schakenbosch te Leidschendam. Daarna volgden veel inhoudelijke en managementopleidingen. Van het primaire proces tot aan de directietafel, zowel in de GGZ, ziekenhuizen en VVT. Kempff heeft ook internationaal ervaring opgedaan in de gezondheidszorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.