Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Filosoferen over de Wmo

In dit nummer van Zorg+Welzijn hebben we een interview dat oud-hoofdredacteur Martin Zuithof heeft gehouden met Ben Koenen, sociaal projectontwikkelaar. Koenen kent in het vakgebied enige faam door aansprekende projecten met al even aansprekende namen als ‘de Schatkistmethode, 'Flatkracht99' en ‘Overdinkel Generator’.
Filosoferen over de Wmo

Het laatste project is genomineerd voor de Hein Roethofprijs. In het project gaat het om de eigen kracht (een van de bakens van WNS) van de bewoners van het Twentse dorp Overdinkel en het bevorderen van sociale samenhang (een van de prestatievelden van de Wmo). Wanneer deze uitgave verschijnt, is net bekend geworden wie de winnaar is geworden.

In ons Wmo-katern wordt Henk Jumelet, Wmo-wethouder van Emmen, aan de tand gevoeld over het volgens SP-kamerlid Renske Leijten te lage tarief dat hij hanteert voor schoonmaakondersteuning. Voorts komt de onlangs verkozen Sociaal Werker van het Jaar 2012 aan het woord. Evalien Verschuren is coördinator Centrum Jeugd en Gezin in Beijum-Groningen. Volgens het juryrapport is zij: ‘Een natuurtalent, een combinatie van persoonlijkheid en vakmanschap en een persoon die bij collega’s en vrijwilligers veel vertrouwen wekt’. Evalien tipt collega’s: ‘Maak écht contact met de mensen voor en met wie je werkt. Afdwingen heeft geen zin en kopiëren ook niet.’ Dat is haar stijl en toevallig past die uitstekend binnen Welzijn Nieuwe Stijl.

Zeker met het nieuwe kabinet blijft het spannend rond de Wmo. Welke plannen worden uiteindelijk doorgevoerd of aangepast, in welke mate en wanneer? Genoeg om over te filosferen en te discussiëren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.