Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BiOns thuiszorg wil ViVa!-personeel overnemen

Het thuiszorgbedrijf BiOns biedt aan om de thuiszorgmedewerkers van ViVa! Zorggroep over te nemen. Dat meldt Zorgvisie. Het bedrijf stelt voor het contract met de gemeente over te nemen zodat medewerkers het werk, hun cliënten en hun salaris behouden.
BiOns thuiszorg wil ViVa!-personeel overnemen

Het thuiszorgbedrijf BiOns met ruim 300 medewerkers is momenteel actief in Twente en Salland. De organisatie is gebaseerd op het Buurtszorgconcept: zelfsturende teams en veel geautomatiseerde processen waardoor er weinig kantoorpersoneel nodig is en dat scheelt in de kosten. Trees Zwienenberg, bestuurder BiOns zegt klaar te zijn voor uitbreiding en zet ook in op de gemeenten Boxtel, Rotterdam en Amsterdam.

Ontslagen

Zwienenberg doet het voorstel naar aanleiding van het bericht dat de medewerkers bij ViVa! Zorggroep eerst ontslagen waren, maar daarna toch weer aan de slag konden voor een 20 tot 25 procent lager salaris. De bestuurder vindt het ‘niet eerlijk’ dat het zorgpersoneel op deze manier onder druk wordt gezet en vindt het optreden van de vakbond ‘duidelijk niet krachtig genoeg.’

Verbetering

Contact tussen BiOns en de vakbond of Viva! Zorggroep is tot nu toe nog uitgebleven. Zwienenberg wil eventueel ook de formule van BiOns wil overdragen aan ViVa! Zorggroep. ‘Dat levert weliswaar meer concurrentie voor ons op, maar dat zorgt wel voor verbetering in de thuiszorg.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Zorgvisie/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.