Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Beroepsverenigingen verpleegkundigen en verzorgenden bundelen krachten

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en Landelijke Beroepsvereniging Sting (helpenden en verzorgenden) zijn in gesprek over het integreren van hun activiteiten. Dat meldt beroepsvereniging V&VN op haar website.
Beroepsverenigingen verpleegkundigen en verzorgenden bundelen krachten

De partijen verkennen op het moment hoe zij hun activiteiten in elkaar kunnen schuiven. Ze streven naar een plan waarin alle activiteiten samengaan. In september moet er een concreet plan op tafel komen.

Logische stap
‘Het is een logische stap in de toch al intensieve samenwerking’, stellen de drie organisaties. Ze werken al samen aan deskundigheidsbevordering, projecten, publicaties en evenementen voor de beroepsgroep. ‘Het samenbrengen van de ervaring en inhoudelijke kennis van de gehele beroepsgroep is voor een ieder die in de zorg werkzaam is, of op zorg is aangewezen, van groot belang.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: V&VN/Foto: ANP/Koen Suyk

2 REACTIES

  1. @ olaf
    De werkelijke reden is dan ook niet van inhoudelijke aard. Het ministerie heeft de betrokken organisaties opdracht tot samenwerking gegeven, of anders vervallen subsidies (en dat laat de financiele positie niet toe). Het aantal fte zal ook behoorlijk dalen.

  2. Lees alle reacties
  3. Jammer. Er wordt toch al intensief samengewerkt? (Te) grote organisaties lopen (te) grote risico’s. Welke belangen en van wie staan er straks voorop? En waar zien we dit meer? > groter en groter willen worden?
    Samenwerking op het gebied van administratie, ICT, HRM e.d. prima maar verder?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.