Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asscher bezorgd over personeel thuiszorg

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maakt zich zorgen over thuiszorgorganisaties die de voorkeur geven aan Oost-Europese werknemers boven Nederlanders. Dat zei hij vrijdag in het RTL Nieuws.
Asscher bezorgd over personeel thuiszorg
Foto: ANP Photo

Uit onderzoek van het programma komt naar voren dat thuiszorgorganisaties, uit kostenoverwegingen, steeds vaker Oost-Europese werknemers in dienst nemen. Dat zou vooral gelden voor de zogenoemde 24 uurszorg waarbij er dag en nacht een zorgverlener paraat is voor een cliënt.

 

Solliciteren

Een bemiddelingsbureau had zelfs expliciet op haar site gezet dat het voor Nederlanders geen zin had om te solliciteren. Na contact met RTL is die mededeling van de site gehaald. Het grootste financiële voordeel is dat de Oost-Europese vrouwen bij de cliënten inwonen, maar slechts voor 40 uur betaald worden. De lonen voor deze medewerkers zijn bij een aantal bureaus lager dan wat Nederlandse thuishulpen verdienen, aldus het nieuwsprogramma

 

Cao

Volgens Asscher lijkt het erop alsof organisaties op deze manier regels in de cao omzeilen. ‘Dit bevalt me niet’, aldus de bewindsman. ‘Ik ga hier eens goed naar kijken.’

 

Bekijk hier het fragment van RTL Nieuws over de Oost-Europese thuiszorgmedewerkers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.