Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App tegen eenzaamheid onder ouderen

Oscar Senior moet ervoor gaan zorgen dat senioren gemakkelijker contact met vrienden en familie kunnen houden. Op deze manier kan het gevoel van eenzaamheid verminderen.

Oscar Senior is een gratis app die geschikt is voor de meeste tablets en smartphones. De app is zo ontwikkeld dat ook ouderen die geen verstand hebben van computers ermee om kunnen gaan. Daardoor kunnen ze op een gemakkelijke manier betrokken worden bij de digitale samenleving en het contact met familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook met zorgverleners, onderhouden.

Gebruiksvriendelijk

Via de speciale app kunnen senioren op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld beeldbellen en chatten, maar ook foto’s delen, spelletjes spelen en een agenda of alarm instellen. De app heeft grote knoppen en een gebruiksvriendelijk menu, op die manier zullen ouderen niet gemakkelijk ‘verdwalen’ op de app. Een ander voordeel is dat Oscar Senior via een tablet of smartphone op afstand beheerd kan worden door een familielid.

Professionals en vrijwilligers die veel met eenzaamheidsproblematiek te maken hebben, willen graag meer ondersteuning en samenwerking. Dat blijkt uit de frontliniepeiling 2015 van Movisie onder 272 sociaal professionals en vrijwilligers. Lees meer >>

Thuiszorg

De app is ontworpen samen met mogelijke gebruikers, namelijk ouderen, gezinnen en de thuiszorg, om zo aan alle wensen en behoeften te kunnen voldoen. Mevrouw Lauren gebruikt de app al en is enthousiast. ‘Ik ontvang nu vaak foto’s en tekeningen van mijn kleinkinderen. Zo blijf ik bij met het laatste familienieuws. Het is zó gemakkelijk.’

Oscar Senior is te downloaden via de App Store en via Google Play.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.