Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Werkgeversorganisatie MOgroep W&MD en vakorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak zijn erin geslaagd om een principe-akkoord te bereiken over een nieuwe CAO W&MD. De looptijd van de cao is vastgesteld op 2 jaar en 8 maanden.
Akkoord CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

De meest in het oog sprekende onderdelen van het akkoord zijn afspraken om in 2010 op een dertiende maand uit te komen, de mogelijkheid voor werkgevers om in overleg met betrokken vakorganisaties een eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen en de (geleidelijke) afschaffing van het seniorenverlof.

Regelruimte
Het akkoord komt tegemoet aan de wens van de achterbannen om de arbeidsmarktpositie van de branche te versterken, de keuzemogelijkheden van werknemers te laten toenemen, werkgevers meer eigen regelruimte toe te kennen en de werknemers te stimuleren.

Overleg
In de komende periode gaan cao-partijen nog met elkaar in overleg om het akkoord qua tekst en op een paar inhoudelijke punten nog nader uit te werken. Het akkoord is overigens pas definitief als de leden van cao-partijen instemmen met de gemaakte afspraken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.