Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord bereikt over cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Na een langdurige cao-onderhandeling heeft Sociaal Werk Nederland een akkoord bereikt met de vakbonden. Hieronder valt onder meer een loonstijging.

Afgesproken is dat er per 1 juni 2016 een loonstijging van 1 procent wordt doorgevoerd. Daarnaast volgt er een structurele stijging van het loopbaanbedrag met 0,5 procent per 1 juni en een eenmalige uitkering in juni 2016 van 87,50 bruto naar rato van de omvang van het dienstverband. Ook is de ORT-regeling in de cao aangepast en betalen de werkgevers de kosten van aanmelding van sociaal werkers in het Beroepsregister Sociaal Werk. De looptijd van de cao is van 1 april 2016 tot 1 april 2017.

Loopbaanbudget

Doel van de onderhandelingen was voor Sociaal Werk Nederland met name het aanpassen en verbeteren van bestaande afspraken zoals de wachtgeldregeling voor 62-plussers, garantiebanen en de ORT-regeling. Nu deze voorlopig weer vastliggen, hebben organisaties in de branche de rust en tijd voor de verdere implementatie van het nog relatief nieuwe loopbaanbudget en individueel keuzebudget. 

Het loopbaanbudget voor professionals in de sector Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening wordt per 1 juli 2015 ingevoerd. Waarvoor is dit budget en wat betekent dat voor jou als professional? Lees meer >>

Ledenbijeenkomst

Om de afspraken definitief te maken, moeten de leden van Sociaal Werk Nederland en de leden van de verschillende vakbonden middels een stemming akkoord geven. Op maandag 20 juni stemmen de leden van Sociaal Werk Nederland over het onderhandelingsresultaat tijdens een extra ledenbijeenkomst. Zij ontvangen hiervoor per email een uitnodiging. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.