Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord bereikt nieuwe cao jeugdzorg

Jeugdzorg Nederland en de vakbonden hebben een onderhandelingsakkkoord bereikt over een nieuwe cao voor de jeugdzorg. De ruim 30.000 werknemers in de jeugdzorg krijgen onder andere een loonstijging van 2 procent.
Akkoord bereikt nieuwe cao jeugdzorg

Een ruime meerderheid van leden van Jeugdzorg Nederland en de vakbonden heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Kwaliteit en professionaliteit vormen een ander belangrijk thema in de nieuwe cao, die een looptijd kent van twee jaar.

Stelselwijziging
Naast de afspraken over loonstijging ontvangen werknemers in juni een eenmalige uitkering van 1,6 procent. Verder bevat het onderhandelingsresultaat een pakket aan afspraken vanwege de stelselwijziging in de jeugdzorg. Eén daarvan is de aanpassing van de huidige wachtgeldregeling tot een niveau dat vergelijkbaar is met de wachtgeldregeling van de cao in de geestelijke gezondheidszorg.

Looptijd
De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 mei 2011 en heeft een looptijd van twee jaar. De cao Jeugdzorg is van toepassing op organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp en de Bureaus Jeugdzorg en de ruim 30.000 werknemers bij deze organisaties.

Bron: SKIPR/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.