Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acties verpleegtehuizen en thuiszorg op komst

Thuiszorgmedewerkers en personeel van verpleeg- en verzorgingstehuizen voeren vanaf maandag actie uit onvrede met de toenemende werkdruk en onderbetaling. Het gaat in eerste instantie om werkonderbrekingen bij zorginstellingen in Amsterdam en Rotterdam.
Acties verpleegtehuizen en thuiszorg op komst

Volgens Lilian Marijnissen van zorgvakbond Abvakabo FNV zijn er de komende weken meerdere verrassingsacties. Daarover zijn donderdagavond afspraken gemaakt. ‘Staken willen we liever niet, dat is in deze branche enorm ingrijpend voor patiënten en klanten, maar als het moet, dan moet het.’

Cao
Volgens haar moet de cao verpleeg- en thuiszorg van tafel. Die hebben de werkgevers afgesloten met drie andere, kleinere zorgvakbonden. ‘De cao moet gelden voor 450.000 medewerkers. Het is daarmee de grootste cao van Nederland, maar een Kamermeerderheid vindt dat er nu onvoldoende draagvlak voor is’, aldus Marijnissen.

Osira
De serie werkonderbrekingen begint maandag in Amsterdam. Daar leggen medewerkers van verpleeghuis Osira het werk neer, dinsdag voert personeel van thuiszorgorganisatie Faveo in Rotterdam actie.

Bron: ANP/ANP-Photo/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.