Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV stelt MOgroep ultimatum voor cao jeugdzorg

Abvakabo FNV stelt de werkgeversorganisatie MOgroep Jeugdzorg een ultimatum. De onderhandelingen voor de nieuwe cao jeugdzorg zijn op 8 juni vastgelopen. De vakbond kondigt acties aan als de werkgevers niet aan haar eisen tegemoet komen.
Abvakabo FNV stelt MOgroep ultimatum voor cao jeugdzorg

Volgens Abvakabo FNV bevat het eindbod van de MOgroep Jeugdzorg een aantal verslechteringen waaronder een daling van de koopkracht. De werkgevers breken hiermee volgens de bond met de afspraken uit het landelijke Sociaal Akkoord van 2009. Hierin hebben sociale partners en overheid afspraken gemaakt over koopkrachtbehoud voor zowel 2009 als 2010.

Salaris
Abvakabo FNV eist een structurele salarisontwikkeling die tegemoet komt aan koopkrachtbehoud, met een structurele loonsverhoging van 1,25 procent. Verder wil de bond afspraken over het ombouwen van de wachtgeldregeling naar een nieuwe regeling zonder onderscheid tussen leeftijdsgroepen, gebaseerd op de huidige cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Aantrekkelijk
Bovendien verzet de bond zich decentralisatie van de studiekostenregeling, verslechtering van de verlof regeling en tegen de verhoging van de werknemersbijdrage in de pensioenpremie. Volgens Abvakabo FNV is het noodzakelijk de jeugdzorg als sector aantrekkelijk te houden voor zowel werknemers. Tegenover het zware en waardevole werk dat werknemers in jeugdzorg doen, goede arbeidsvoorwaarden tegenover staan, stelt de bond.

Het ultimatum verloopt donderdag 16 september om vijf voor twaalf.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: FNV Abvakabo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.