Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Abvakabo FNV start acties in de zorg

Nu de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) definitief stil zijn komen te liggen, breekt er een periode van acties aan. Motto van Abvakabo FNV daarbij is: '400.000 medewerkers in de zorg verdienen een goede cao'.
Abvakabo FNV start acties in de zorg

Bestuurder Wim van der Hoorn overhandigde een ultimatum aan werkgeversonderhandelaar Evert Mulder. Dit eindigt op 16 juli en bevat onder meer de volgende eisen: een structurele salarisverhoging van 1,5 procent, behoud van leeftijdsuren; 55-plussers draaien uitsluitend vrijwillig diensten tussen 23.00 en 7.00 uur en behoud van de huidige vergoeding voor onregelmatig werken en inconveniënte uren.

Alle eisen
Abvakabo FNV kondigt aan de komende maanden samen met de medewerkers in de sector actie te voeren. Volgens de vakbond zullen deze variëren van ludieke acties tot het verstoren van administratieve processen. Volgens Van der Hoorn wordt het actietraject pas beëindigd als aan alle eisen is voldaan. ‘Wij gaan pas op een uitnodiging in als de werkgevers de voorgestelde verslechteringen voor de cao los laten.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Abvakabo FNV, foto: Robin Utrecht/ANP

1 REACTIE

  1. actie?
    Laten alle gezonde mensen een een vuist maken zodat alle verzorgende behoorlijk beloond worden, normale werkomstandigheden krijgen en zolang mogenlijk in gezondheid aan bed kunnen blijven werken.
    iedereen heeft wel iemand in hun omgeving die in zorg werkt of verzorgd moet worden.
    Solidariteit!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.