Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Abvakabo FNV: kort geding tegen Stichting Collusie

Abvakabo FNV daagt Stichting Collusie voor de rechter. Het re-integratiebureau weigert de cao voor haar medewerkers te volgen. Medewerkers krijgen hierdoor te weinig en te laat betaald, zo meldt de vakbond.
Abvakabo FNV: kort geding tegen Stichting Collusie

De vakbond noemt de situatie ‘onhoudbaar’ en wil nu via de rechter afdwingen dat Collusie de afspraken uit de cao naleeft. Stichting Collusie weigert de cao Welzijn in te voeren. Volgens de directie is zij hiertoe niet verplicht, omdat de stichting een ‘goed doel’ is en daarom geen cao hoeft te volgen.

Nood
Abvakabo FNV bestuurder Ben Hoogendam vindt dat geen argument. ‘Collusie is op grond van de werkingssfeer en het algemeen verbindend verklaard zijn van de CAO Welzijn net als alle andere welzijnswerkgevers, gewoon verplicht om de cao te hanteren. Nu de organisatie in financiële nood verkeert, vindt de directie dat blijkbaar te duur. De financiële zorgen zijn echter niet veroorzaakt door de medewerkers.’ Inmiddels zit een aantal van hen thuis en zijn verschillende medewerkers ontslagen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Abvakabo FNV/Foto: ANP/Koen Suyk

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.