Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV: CAO-akkoord is verder weg dan ooit

De onderhandelingen over de CAO Verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) zijn maandag opnieuw stukgelopen. De werkgevers ActiZ en BTN en de vakbonden gingen na twee maanden sinds de laatste mislukte onderhandeling weer om de tafel. De werkgevers stuurden weer aan op het schrappen van de leeftijdsuren, waardoor een akkoord verder weg dan ooit lijkt, aldus de bonden.
Abvakabo FNV: CAO-akkoord is verder weg dan ooit

De bonden willen niet over het schrappen van de leeftijdsuren praten. Ze houden vast aan het koopkrachtbehoud á 1,5 procent, omvormen van leeftijdsuren, vrijwillig draaien van nachtdiensten voor 55-plussers, afspraken over scholing en werkgelegenheid, harmoniseren van toeslagen voor onregelmatig werk/inconveniënte uren, beperken flexibele contracten en positie van Kraamzorg.

De bonden komen op 14 juni bijeen en gaan zich beraden op de vervolgstappen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.