Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zorgvakbond NU’91 wil geen nullijn

Vakbond NU'91 wil niet meewerken aan een nullijn voor de zorg. De vakbond voor verpleegkundigen en verzorgden liet dinsdag weten dat het de maatregel, waardoor de salarissen de aankomende twee tot drie jaar onveranderd blijven, onacceptabel vindt.
Zorgvakbond NU’91 wil geen nullijn
Foto: ANP-Photo/Marcel Antonisse

'NU'91 beseft dat bezuinigingen in de zorg onvermijdelijk zijn, maar is zeer kritisch over de manier waarop er bezuinigd wordt', schrijft de vakbond in een verklaring. Volgens NU'91 lopen de onderhandelingen tussen de overheid, werkgevers en werknemers vast, als wordt vastgehouden aan de nullijn. 'Over 0% inkomensstijging valt simpelweg niet te onderhandelen.'

Inflatie

Bovendien baalt NU'91 dat er in ruil geen baangarantie wordt gegeven aan de werknemers.Het bevriezen van de lonen in de zorg betekent een extra aanslag op het besteedbaar inkomen bovenop de stijgende inflatie en leidt tot een inkomensachteruitgang, aldus de vakbond.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.