Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

800 Huishoudelijke hulpen weg bij Vivium

In een kort geding heeft de rechter geoordeeld dat zorgorganisatie Vivium haar huishoudelijke hulpen niet mag laten werken voor een laag tarief. Vivium stopt daarom met de dienst hulp bij het huishouden in de Gooi- en Vechtstreek. Voor ruim 800 medewerkers wordt een oplossing gezocht.
800 Huishoudelijke hulpen weg bij Vivium
Foto: ANP Koen Suyk

Zorgorganisatie Vivium wil haar hulpen niet hoger inschalen omdat het de uitvoering van de hulp bij het huishouden te duur maakt. De gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek eisten van Vivium betaling van de huishoudelijke hulpen in een hogere salarisschaal op straffe van opschorting van de uitvoering van de huishoudelijke hulp. Vivium stapte zelf naar de rechter om de sancties van de gemeenten op te schorten. De rechter bepaalde dat de sancties van de gemeenten kunnen blijven bestaan. Per 1 april 2014 stopt Vivium met de uitvoering van huishoudelijke hulp.

Verlies

Vivium laat weten in een persverklaring dat de sancties ‘leiden tot een onverantwoord verlies in de aankomende jaren’. De zorgorganisatie zegt ‘het verschil in inzicht met de gemeenten te betreuren. Vivium treedt in overleg met de gemeenten voor een zorgvuldige overdracht van haar 3250 cliënten en 800 medewerkers.’ Alle cliënten en medewerkers zijn persoonlijk per brief op de hoogte gebracht.

Cao

Vivium stelde in november vast dat ze haar thuishulpmedewerkers onmogelijk een hoger loon kan bieden. ‘De medewerkers van Vivium ontvangen het salaris dat voldoet aan de looneis van de aanbesteding. Vivium kan de inschaling niet veranderen zonder de afspraken binnen de CAO VVT te schenden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.