Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraars geen gelijk in conflict over zorgcontract met STN

Zorgverzekeraar Agis mag niet zomaar het contract voor 2010 met Stichting Thuiszorg Nederland (STN) opzeggen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. Ook verzekeraar Achmea moet van de rechter met STN om de tafel om een contract voor 2010 af te sluiten.
Zorgverzekeraars geen gelijk in conflict over zorgcontract met STN

De Stichting Thuiszorg Nederland daagde Agis en Achmea voor de rechter. Agis wilde het contract met STN opzeggen. Achmea wilde duidelijkheid wilde over 3,7 miljoen euro aan AWBZ-geld. De verzekeraar dreigde STN met een grote schadeclaim en maakte duidelijk niet nog een jaar met de Zoetermeerse thuiszorgorganisatie te willen samenwerken. STN bestrijdt dat er onduidelijkheid is over zo’n groot bedrag aan verzekeringsgeld. Beide Verzekeraars zijn nu door de rechter in het ongelijk gesteld.

Terugbetalen
‘Het is gebruikelijk dat wij zorginstellingen controleren hoe het AWBZ-geld dat wij voorschieten wordt besteed’, zegt Achmea-woordvoerder Christine Rompa op de website van Zorgvisie. ‘Elke instelling komt aan de beurt. Wat zij niet kunnen verantwoorden, moeten zij terugbetalen’ STN-bestuurster Vivian Broex bevestigt dat haar instelling een rechtszaak heeft aangespannen. Volgens haar gaat het om een bedrag van 58.000 euro. ‘Wij kunnen de AWBZ-gelden wel verantwoorden.’

Voor de rechter

Net als Achmea dreigde ook verzekeraar Agis geen contract meer aan te gaan met STN. Agis ‘maakte zich zorgen over de continuïteit van de zorg’, lichtte een woordvoerder toe. STN daagde naast Achmea ook Agis voor de rechter. In een kort geding stelde de rechter ook in deze zaak stelde STN in het gelijk. Stichting Thuiszorg Nederland bestaat sinds 1992 en heeft ongeveer duizend medewerkers in dienst. De instelling levert thuiszorg in bijna het hele land.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP Foto:ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.