Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverlener STN Zorg failliet

STN Zorg, een stichting die in grote delen van het land thuiszorg aanbiedt, is failliet. De curatoren van de zorgverlener maakten dat woensdag bekend. Eerder deze maand vroeg STN Zorg uitstel van betaling aan.
Zorgverlener STN Zorg failliet

De rechter besloot begin deze week dat de zorgverlener in zijn huidige vorm niet meer levensvatbaar is. Het is niet bekend hoe groot de omvang van de schuldenlast is. Bij STN Zorg werken 1150 mensen. De curatoren onderzoeken hoe zo veel mogelijk activiteiten met bijbehorende medewerkers van STN Zorg kunnen worden overgenomen of voortgezet.

Overnemen
Inmiddels is al bekend dat Thuiszorg Service Nederland (TSN) in Almelo in ieder geval de thuiszorg- en kraamzorgactiviteiten van STN Zorg overneemt. TSN  laat weten ook al het directe personeel over te nemen. ‘In de periode tot de jaarwisseling zal zo veel mogelijk duidelijk moeten worden welke activiteiten en werknemers door TSN worden overgenomen. Dat is met name afhankelijk van de bereidheid van zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten om daaraan mee te werken’, zo laat Thuiszorg Service Nederland weten.

Sentiment

STN Zorg had het afgelopen jaar te maken met een terugval van de omzet, liet de directie eerder weten. Ook kampt STN Zorg met een wat de directie noemt ‘negatief sentiment’ dat ontstaan is doordat twee grote zorgverzekeraars, Agis en Achmea, te kennen gaven niet opnieuw contracten te willen sluiten met STN Zorg. De rechter stak hier in oktober een stokje voor; hij bepaalde dat de partijen met elkaar om de tafel moesten om een contract af te sluiten voor 2009.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.